بدرقه پیکر کمال‌الملک سینمای ایران

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. بدرقه پیکر کمال‌الملک سینمای ایران

تهران- ایرنا- مراسم بدرقه جمشید مشایخی امروز شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده رئیس جمهوری و اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت آغاز شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، پیکر جمشید مشایخی در حالیکه موسیقی متن سریال هزاردستان نواخته می شد وارد حیاط تالار وحدت شد.
در این مراسم که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت در حال برگزاری است، حسین فریدون به نمایندگی از رئیس جمهوری، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، شهرام گیل آبادی مدیر عامل خانه تئاتر، منوچهر شاهسوار مدیر عامل خانه سینما، علیرضا تابش رئیس بنیاد فارابی و همچنین جمعی از اهالی هنر همچون بهمن فرمان آرا، علی نصیریان، حمیدرضا نوربخش، اصغر همت، محمد شیری،عزت الله رمضانی فر، مازیار میری، جمشید گرگین، علی دهکردی، قطب الدین صادقی، اکبر زنجانپور، ایرج راد، حسن پورشیرازی، داریوش فرهنگ و حسین انتظامی حضور دارند.
**پهلوانان هرگز نمی‌میرند

در این مراسم شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر با شعر «آواز عاشقانه ما در گلو شکست/ حق با سکوت بود صدا در گلو شکست»، سخنان خود را آغاز کرد گفت: پهلوانان هرگز نمی‌میرند بلکه یادشان روز به روز پایدار می‌شود.
وی با بیان اینکه ضایعه درگذشت جوانمردی چون جمشید مشایخی برای خانواده بزرگ تئاتر جبران ناپذیر است خاطرنشان کرد: استاد بزرگوار در آخرین نصیحت خود تاکید داشت که باید قلبممان را بشوییم و صادقانه به مردم خدمت کنیم، در این زمانه سخت هنرمندان باید در کنار مردم باشند و مردم نیز باید یار و یاور هنرمندان باشند.
وی تصریح کرد: این بهار با سیل آغاز شد و با پرواز روح جمشید مشایخی همراه بود، خانه تئاتر با تاثیر از منش این هنرمند بر خود می‌بالد که در این ایام، پیش آهنگ مردم کشور باشد.
وی تاکید کرد: خانه تئاتر ضمن ارج نهادن به زحمات این هنرمند تلاش می‌کند زبان حق گرای مردم این سرزمین باشد، بهترین سر سلامتی برای خانواده مشایخی امتداد راه هنرمندانه ایشان است. خانه تئاتر بر خود لازم می‌داند نصیحت‌های او را آویزه گوش و جان خود کند.

**نام بزرگان هنر بر خیابان‌های شهر و سالن‌های سینما گذاشته شود

ایرج راد عضو هیات مدیره خانه تئاتر گفت: مشایخی دردانه ای در هنر ایران بود که سال‌های سال به فرهنگ و هنر کشور عاشقانه خدمت کرد، همه بزرگان این عرصه تک به تک ما را ترک می کنند و مشایخی هم یکی از آنان بود که ما را ترک کرد.
وی با بیان اینکه مشایخی تمام وجود خود را برای خدمت به مردم گذاشت اظهار داشت: وی عاشق مردم بود و تئاتر برایش صحنه ای مقدس بود؛ همواره می‌گفت من خاک زیر پای مردم و عاشق ایران هستم.
وی تاکید کرد: مشایخی برای خدمت به فرهنگ 60 سال از عمر خود را وقف هنر کرد.
وی با اشاره به اینکه سالن‌های تئاتر نامی و یادی از بزرگان عرصه هنر بر خود دارند، خاطر نشان کرد: سوال این جاست که چرا نه خود سینما بلکه تنها سالن‌های آن، نامی از هنرمندان ندارند؟ حتی هیچ کدام از محله‌هایی که هنرمندان در آن می‌زیستند به نام آنان نام گذاری نشده است.
راد تاکید کرد: امیدواریم با همکاری شورای شهر تهران و شهرداری خیابانی به نام جمشید مشایخی نام گذاری شود؛ نامی که همواره در ذهن خواهد بود زنده و پایدار است.

جمشید مشایخی به همراه عزت الله انتظامی، علی نصیریان، محمدعلی کشاورز، پرویز فنی زاده و داوود رشیدی اواسط دهه 40 خورشیدی از تئاتر وارد سینما شدند و معیارهای بازیگری در ایران را تغییر دادند.
این گروه با پشتوانه توانایی‌های تئاتری در سینمای ایران به طور کلی و حتی در فیلم‌های تجاری هم تغییر ایجاد کردند. مشایخی در طول دوران فعالیت هنری ‌خود در آثار مختلف نمایشی از فیلم های سینمایی، سریال های تلویزیونی و تئاتر و تله تئاتر ایفای نقش کرد و هر چند بازی در فیلم های تجاری نیز در کارنامه هنری او دیده می شود، در کنار این آثار تعداد قابل توجهی فیلم شاخص در تاریخ سینمای ایران وجود دارند که نام جمشید مشایخی بر تارک آنها می درخشد.
فیلم های کمال الملک به کارگردانی زنده یاد علی حاتمی، گاو از داریوش مهرجویی، یک بوس کوچولو ساخنه بهمن فرمان ارا، گل های داودی به کارگردانی رسول صدرعاملی و شمعی در باد ساخته پوران درخشنده و سریال های هزاردستان ساخته علی حاتمی، پهلوانان نمی میرند از حسن فتحی، امام علی (ع) به کارگردانی داود میرباقری همچنین تله تئاترهای کلبه ای در جنگل به کارگردانی رکن الدین خسروی، افعی طلایی ساخته علی نصیریان و گاو از جعفر والی تنها بخش کوچکی از آثار درخشان عرصه نمایش ایران با بازی جمشید مشایخی است.
وی پس از تحمل مدتی بیماری، شامگاه 13 فروردین 98 و در سن 85 سالگی دنیای فانی را به سوی سرای باقی ترک کرد. مراسم تشییع پیکر وی روز شنبه 17 فروردین انجام شد و وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده خواهد شد و مراسم ترحیم زنده یاد جمشید مشایخی نیز روز سه شنبه (20 فروردین) ساعت 16 تا 17.30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.

فهرست