برای حفظ ارزش پول ملی باید “پایه پولی” کشور را تقویت کنیم

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. برای حفظ ارزش پول ملی باید “پایه پولی” کشور را تقویت کنیم

یک کارشناس مسائل اقتصادی افزایش صادرات و جلوگیری از چاپ بی‌پشتوانه اسکناس را دو عامل اصلی برای حفظ ارزش پول ملی دانست.

دکتر علی حیات‌نیا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاکید اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حفظ ارزش پول ملی، گفت: ارزش پول ملی متأثر از قدرت اقتصادی کشور هم در عرصه بین‌المللی و هم در داخل است و هرچه تعاملات اقتصادی کشور گسترده‌تر باشد، ارزش پول ملی نیز بیشتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه تقویت پایه پولی کشور تأثیر بسزایی در ارتقا ارزش پول ملی دارد، عنوان کرد: پایه پولی کشور بر مبنای ذخایر بانک مرکزی شامل ذخایر ارزی و همچنین طلا و جواهرات است که در بخش ذخایر ازی دلار و یورو بیشترین سهم را دارد.

حیات‌نیا خاطرنشان کرد: مهمترین کار برای حفظ ارزش پولی این است که پایه پولی کشور را تقویت کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی رونق صادرات با هدف افزایش ذخایر ارزی را یکی از راهکارهای تقویت پایه پولی و حفظ ارزش پول ملی اعلام کرد و ادامه داد: برای رونق صادرات باید تولید داخل کشور را ارتقا دهیم.

وی تاکید کرد: به علاوه باید بازارهای هدف صادرات را نیز گسترش دهیم تا بتوانیم کالاهای تولید داخل را در کشورهای مختلف به فروش برسانیم و ارز حاصل از این صادرات را به کشور برگردانیم.

حیات‌نیا معتقد است، شفاف کردن سیاست‌های ارزی، جلوگیری از خروج ارز از کشور، ساماندهی ارز حاصل از صادرات و… هم می‌تواند به تقویت ذخایر ارزی بانک مرکزی و حفظ ارزش پول ملی کمک کند.

وی اضافه کرد: همچنین نباید اجازه داده شود ذخایر ارزی کشور برای واردات کالاهای غیرضروری که نیاز اساسی مردم نیست، به هدر برود.

وی در ادامه با بیان اینکه چاپ پول و اسکناس بدون پشتوانه نیز به تضعیف پایه پولی و ارزش پول ملی دامن می‌زند، تاکید کرد: دولت نباید به هیچ عنوان کسری بودجه را با خلق پول بدون پشتوانه جبران کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی از تأثیر تعاملات بین‌المللی بر تقویت ارزش پول ملی هم یاد کرد و گفت: نباید فراموش کنیم سیاست‌های اقتصادی و سیاسی یک کشور با هم در پیوند است.

حیات‌نیا افزود: باید تعاملات اقتصادی را با کشورهایی که امکان تعامل با آنها برای ما وجود دارد، گسترش دهیم.

حیات‌نیا کشورهای همسایه و آسیای مرکزی را از جمله مهمترین کشورهایی دانست که می‌توانیم تعاملات اقتصادی مناسبی با آنها داشته باشیم و یادآور شد: به نظر می‌رسد برقراری تعاملات اقتصادی با کشورهای اتحادیه اروپا کمی برای ما سخت‌تر باشد.

فهرست