جزئیات معافیت مالیاتی صادرکنندگان

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. جزئیات معافیت مالیاتی صادرکنندگان

به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، صادرکنندگانی که رفع تعهد ارزی سال ۹۷ را انجام نداده‌اند، مشمول معافیت مالیاتی نخواهند بود.

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران به نقل از مهر، محمد لاهوتی با اشاره به با بسته رفع تعهد ارزی سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ اظهار کرد: صادرکنندگانی که یا امکان رفع تعهد ارزی در زمان مقرر را نداشته‌اند، فرصت دیگری به آنها داده شده که تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ نسبت به رفع تعهد فروش‌های ریالی که از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد ۹۷ داشتند، اقدام کرده و تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ رفع تعهد ارزی کنند.

وی اظهار کرد: افرادی که در سال ۹۷ صادرات کرده و با مشکل مواجه هستند، بر اساس این دستورالعمل باید مستندات خود را به همراه درخواست، به کمیته اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه تجارت ارائه دهند و با درخواستی که آنجا داده و اجازه‌ای که از سوی کمیته اقدام ارزی صادر شده، تا ۳۱ تیر ۱۴۰۰ رفع تعهد ارزی کنند.

لاهوتی گفت: به نظر می‌رسد مشکل صادرکنندگان سال ۹۷ تا حدودی برطرف خواهد شد. البته صادرکنندگانی هم بوده‌اند که تا ۸۰ درصد رفع تعهد ارزی کرده‌اند و به دلیل برخی مشکلات نتوانستند رفع تعهد ارزی کامل داشته باشند.

وی افزود: این مصوبات فقط برای رفع تعهد ارزی است و مشمول استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان نمی‌شود، چراکه باید تفاوتی میان کسانی که به موقع ارز را به کشور برگردانده‌اند با کسانی که تاخیر داشته‌اند، باشد و آن هم عدم استفاده از معافیت مالیاتی است.

لاهوتی ادامه داد: عدم بازگشت ارز صادراتی تخلف است و فرد متخلف از مشوق‌های صادراتی، معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات بانکی و تمدید کارت بازرگانی محروم خواهد شد.

وی افزود برای سال‌های 98 و 99 با توجه به هزینه‌های تحمیلی بر صادرکنندگان به دلیل تحریم یا قیمت‌های پایه صادراتی مشکل‌دار، کمیته اقدام ارزی پیشنهاد ۲۰ درصد تعدیل در بازگشت ارز صادراتی را داده بود که دولت با ۱۰ درصد موافقت کرد.

به گفته لاهوتی، صادرکنندگان با بازگشت ۹۰ درصد ارز صادراتی اظهارنامه خود می‌تواند رفع تعهد ارزی کند، ضمن اینکه این قاعده برای سال‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ پابرجا است. همچنین روش‌های بازگشت ارز به ۵ روش مورد تائید قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات گفت: برای کشورهایی که معاملات به صورت ریالی است یا عراق و افغانستان که شبکه صرافی گسترده ندارند، فروش ارز به صورت اسکناس به صرافی، مورد تائید قرار گرفته است.

وی افزود: واگذاری کوتاژها برای واردات در صورت تائید کمیته اقدام ارزی صرفاً برای کالاهای خاصی قابل استفاده خواهد بود ولی در سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ ارز صادراتی باید به لیست ۱۰۰۰ قلمی وزارت صمت اختصاص یابد تا واردات آنها انجام شود. البته لیست قابل تغییر و افزایش و کاهش است و کمیته اقدام ارزی این اختیار را دارد که بتواند این کالاها را با نظر تشکل‌ها و پیشنهادات تشکل‌ها، اصلاح کند.

به گفته لاهوتی، این ۵ روش مهم خواهد بود و تا حد امکان مشکلات واگذاری کوتاژهای صادراتی و واردات به نام خود را برطرف کند. ضمن اینکه عرضه در نیما با نرخ پیشنهادی صادرکننده محدودیت ندارد.

وی افزود: پیله‌وران و مرزنشینان تا سقف تعیین شده از سوی وزارت صمت دارای بخشودگی بازگشت ارز خواهند بود و مابقی بالاتر از آن سقف، مشمول رفع تعهد ارزی خواهد بود.

به گفته لاهوتی، صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی مکلف به بازگشت ۱۰ درصد مبلغ کل قرارداد بر اساس صورت وضعیت مورد تائید کارفرما خواهد بود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، کالاهایی که به عنوان نمونه و تست به خارج از کشور صادر شده یا برای حضور در نمایشگاه‌ها از کشور خارج می‌شود، مشمول ایفای تعهد ارزی نیستند. البته کلیه کالاهای صادراتی باید در مدت ۴ ماه ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند و بازگشت بالاتر از این مهلت تعیین شده، از سوی وزارت صمت باید تائید شود.

لاهوتی ادامه داد: معافیت‌های مالیاتی برای صادرکنندگان سال ۹۷ قابلیت اجرایی ندارد، اما اگر صادرکنندگان سال ۹۸ تا ۳۱ تیر رفع تعهد ارزی کنند، از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند بود. ضمن اینکه صادرکنندگان سال ۹۹ نیز تا شهریور ۱۴۰۰ فرصت دارند رفع تعهد ارزی کرده و از معافیت مالیاتی و بازگشت ارز صادراتی برخوردار خواهند بود.

فهرست