چرا سیمان ترمز برید؟

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. چرا سیمان ترمز برید؟

هر روز دلال‌بازی فروش سیمان داغ‌تر می‌شود و قیمت‌ها روند صعودی را طی می‌کند اما همچنان مسئولان، برق کارخانجات را کاهش داده و تدبیری برای مدیریت اوضعیت این صنعت به کار نمی‌گیرند.

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران به نقل از تسنیم، در طول یک ماه اخیر بازار سیمان با قطعی برق و تنش قیمتی روبه‌رو شده اما متأسفانه هنوز تدبیری برای مدیریت قیمت‌ها در این صنعت به کار گرفته نشده است.

البته نکته قابل تأمل اینجاست مسئولان به منظور ایجاد تسهیل در فرآیند بخش تولید کشور، طبق توافق معاونان وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادی و سیمانی را مجاز به فعالیت از ساعت 24 تا 8 صبح تا سقف 50 درصد دیماند مصرفی برق تا اطلاع ثانوی کردند. بر همین اساس مقرر شد به برخی صنایع اجازه داده شود شب تا صبح فعالیت داشته باشند که سیمان و فولاد هم جزو آنها بود.

در همین ارتباط تولیدکنندگان سیمان ضمن بی‌فایده بودن این تصمیم معتقد بودند «کوره سیمان ، بخاری برقی نیست که شب بزنن برق و صبح خاموشش کنند. هر کوره برای گرم شدن و آماده بار شدن نیاز به 48 ساعت زمان دارد و مصوبه مصرف 10 درصد برق هم قابل تأمل است.»

مشکلات تأمین برق واحدهای تولیدی این روزها عاملی شده تا کارنجات ترجیح دهند توقف تولید را انجام داده و مانع ضرر و زیان خود شوند چراکه به اعتقاد تولیدکنندگان سیمان، مشکلات تولید و شرایط بازار فعالیت را ما برای هر روز سخت‌تر کرده و از طرفی بازار هم با دلال‌بازی در فروش سیمان روبه‌رو شده است.

جمارانیان به عنوان رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان صنعت سیمان معتقد است در کل کشور 30 نفر واسطه در بازار سیمان وجود دارند که بیش از 15 سال است بازار را در دست دارند که مصرف‌کننده و تولید‌کننده را نابود کردند.

علاوه بر این محمد لهونی، مدیرعامل شرکت تعاونی مصالح‌فروشان نیز گفته است: جهش قیمتی که در هفته اخیر اتفاق افتاد، اجتناب‌ناپذیر بود چون تولید و عرضه به بازار افت بسیار شدیدی داشت.

وی با اشاره به اینکه قیمت سیمان قبل از قطع برق هیچ وقت به 60 هزار تومان نرسید، افزود: با قطع برق، حجم قابل توجهی از تولید کاهش پیدا می کند و تولید به بازار تزریق نمی شود که موجب کمبود در بازار می‌شود ولی کمبود کالا در بازار موجب افزایش قیمت نیست بلکه سودجویی واسطه‌ها باعث این افزایش قیمت شده است.

در حال حاضر سیمان در بازار نیست و اگر هم کسی بخواهد با استفاده از واسطه ها هر بسته 50 کیلویی سیمان را بیش از 110 هزار تومان خریداری می‌کند.

بازاری که هر روز دلال‌بازی در آن داغ‌تر شده و قیمت‌ها در آن، روند صعودی طی می‌کند، باز هم با تصمیم قابل توجهی در مورد فعالیت کارخانجات سیمان روبه‌رو شده است، به نحوی که در اطلاعیه توانیر به شرکت‌های سیمانی و فولادی گفته شده از ابتدای مرداد، در 24 ساعت شبانه‌روز کلیه صنایع سیمان و فولاد فقط مجاز به استفاده از 10 درصد دیماند مصرفی هستند.

مدیران عامل مسئولیت مستقیم اجرا این ابلاغیه را بر عهده دارند و بدیهی است هرگونه تخطی با اعمال مدیریت بار اضطراری توسط دیسپاچینگ ملی مواجه خواهد شد.

فهرست