به گزارش گروه خبری ایونانیوز، مهدی کریمی تفرشی رییس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان تهران، گفت: با توجه به اینکه کشور ما کشوری چهار فصل است و موقیت خوبی از لحاظ اقلیمی و جغرافیایی دارد از پتانسیل بالایی در تولید انواع محصولات کشاورزی برخوردار است که باید با اصلاح مناسب زیرساختهای کشاورزی و پاسخگویی به نیازهای کشاورزان از این پتانسیل بالا به نحو مطلوبی بهرهبرداری نمود.
کریمی تفرشی افزود: حرکت به سوی تولید محصولات دانش بنیان از مصادیق اقتصاد مقاومتی است و زمینهساز خودکفایی هرچه بیشتر کشور در تمامی عرصهها است و علاوه بر تامین نیازهای داخلی و کمک به رفع وابستگیهای اقتصادی زمینهساز حضور قدرتمند در بازارهای جهانی است.
وی یادآور شد: در ایران حدود ۵۰ میلیون هکتار زمین زراعی مناسب وجود دارد که ۲۰ میلیون هکتار از آن زیرکشت است. سالانه بیش از صد میلیون تن موادغذایی در کشور تولید میشود.
کریمی تفرشی اذعان داشت: متاسفانه سیاستهای دولت در خصوص واردات محصولات کشاورزی و تعرفه واردات و همچنین عدم انطباق قیمتهای خرید تضمینی با سیاستهای تنظیم بازار باعث شد که کشاورزان انگیزه کافی برای تولید نداشته باشند و از طرفی میزان واردات محصولات کشاورزی بهویژه حبوبات روند افزایشی قابل ملاحظهای داشته باشد و این روند متاسفانه به خودکفایی کشور در بحث تولید محصولات کشاورزی لطمه زده است.
وی خاطرنشان کرد: وضع تعرفه مشخص و با ثبات برای بخش کشاورزی در بودجه سالیانه از جمله حمایتهایی است که دولت از بخش کشاورزی میتواند داشته باشد.
رییس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان تهران، تاکید کرد: ایران پتانسیل و ظرفیت تولیدی کافی و لازم را برای رسیدن به خودکفایی در تولید حبوبات دارد؛ ولی متاسفانه واردات غیر ضروری این محصولات با ارز دولتی باعث خروج میلیونها دلار از ثروت ملی کشور میشود.
کریمی تفرشی افزود: اتخاذ تدابیری همچون افزایش حجم ذخایر راهبردی گندم، وضع تعرفه مناسب و اخذ مبلغ معینی بابت واردات برنج، اصلاح زیر ساختهای کشاورزی با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و کمک هرچه بیشتر به کشاورزان عزیز و فراهم کردن شرایط و تسهیلات مناسب برای فعالیت آنها میتواند به افزایش تولید و متعاقباً بهبود کیفیت و کاهش قیمت محصولات کشاورزی منجر شود.
کریمی تفرشی با اشاره به استفاده بهینه از نیروی کار متخصص گفت: این امر در کاهش هزینههای تولید موثر است.
وی در پایان گفت: تقویت زیر ساختهای کشاورزی و افزایش بهرهوری، اصلاح سیستمهای آبیاری و توجه به صنایع تبدیلی و ایجاد فضاهای مدرن کشاورزی بهرهبرداری از حداکثر ظرفیتهای تولیدات کشاورزی کشور و جلوگیری از واردات غیرضروری کالاهایی که امکان تولید آنها در کشور فراهم است، نقش کلیدی در مدیریت اقتصادی کشور ایفا میکند. ضمن اینکه به این طریق از اشتغال و کارآفرینی و پتانسیلهای روستایی کشورمان حمایت میشود و مانع خروج بیرویه ارز از کشور برای کالاهای غیراساسی خواهد شد.