بسته خبری تولید/ برخورد با احتکار زمین در شهرک‌های صنعتی

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. بسته خبری تولید/ برخورد با احتکار زمین در شهرک‌های صنعتی

بازپس‌گیری زمین‌های بدون استفاده شهرک‌های صنعتی از سوداگران، حذف واسطه‌گران فولاد از بازار، راه‌اندازی 250 روستابازار در کشور و افزایش 10 درصدی قیمت خودرو برخی از مهم‌ترین اخبار مربوط به تولید در هفته گذشته‌اند.

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از تشکیل کمیته‌ ویژه‌ای برای بازپس‌ گیری زمین‌های شهرک‌های صنعتی از افرادی که زمین در اختیار گرفته اما قصد بهره‌برداری از آن برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی را نداشته و تنها زمین را به قصد سوداگری در اختیار دارند، خبر داد.

به گزارش شاتا، علی رسولیان گفت: بخشی از مشکلاتی که اکنون در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با آن مواجهیم مربوط به واحدهایی است که در سال‌های گذشته زمین در اختیار گرفتند، اما این تحویل زمین منجر به تولید نشده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با انجام بررسی‌ها در این زمینه با تشکیل کمیته‌ای ویژه، قصد داریم افرادی که زمین در اختیار گرفته اما قصد بهره‌ برداری از آن برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی را ندارند و تنها زمین را به قصد سوداگری در اختیار دارند، بازپس بگیریم.

رسولیان افزود: برنامه امسال ما بازپس‌گیری ۴۰۰ هکتار از این زمین‌ها با کمک دستگاه قضایی است.

وی اضافه کرد: همچنین امسال در دستورالعمل واگذاری زمین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، فروش زمین به غیر را ممنوع کردیم و افراد باید حتماً پایان کارشان را تحویل دهند تا پس از آن پروانه بهره‌برداری به آنان اعطداده شود، به این ترتیب می‌خواهیم جلو اقدامات غیرصنعتی، دلالی و سوداگری را بگیریم.

بازگشایی صنوف گروه‌های شغلی یک و دو  

به گفته رئیس اتاق اصناف تهران، فعالیت گروه‌های شغلی یک و دو از شنبه ۱۸ اردیبهشت مجاز شد.

به گزارش فارس، در شهر تهران گروه شغلی ۱ و ۲ می‌توانند از امروز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت کنند و گروه‌های شغلی ۳ و ۴ همچون هفته‌های گذشته تعطیل هستند و به هیچ وجه امکان فعالیت ندارند. تمدید تعطیلی صنوف گروه‌های شغلی ۳ و ۴ تا جمعه ۲۸ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

راه‌اندازی ۲۵۰ روستا بازار تا پایان سال

مدیرکل خرید و فروش سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه تا پایان سال 250 روستا بازار در سراسر کشور برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزان و روستاییان راه‌اندازی می‌شود، گفت: قیمت محصولات در روستا بازار 50 درصد کمتر از فروشگاه های زنجیره‌ای است.

به گزارش ایلنا، رامین گیلاشاهی گفت: روستا بازار همان بازارچه‌های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی است که مسنجم‌تر، گسترده‌تر و برنامه ریزی شده اجرا می‌شود.

گیلاشاهی قیمت محصولات عرضه شده در روستا بازار را حداقل 20 تا 25 درصد کمتر از خارج از آن و تا 50 درصد کمتر از فروشگاه‌های زنجیره‌ای عنوان کرد.

وی تعداد روستا بازارهای فعال در کشور را 135 واحد در 25 استان اعلام کرد که تا پایان سال تعداد آن به 250 واحد می‌رسد.

واسطه‌گران فولادی از بازار حذف می‌شوند

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: به دنبال آن هستیم که بازار فولاد را شفاف و دلالان و واسطه‌ها را از این بازار حذف کنیم.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه، علی جدی اظهار کرد: براساس جلسات برگزار شده با مدیران بخش فولاد کشور و مسئولان این حوزه، برای عرضه کل زنجیره فولاد در بورس کالا اجماع وجود دارد تا با کشف واقعی قیمت‌ها، واسطه‌گری حذف شده و فولاد از کالایی سرمایه ای به محصولی برای بخش تولید تبدیل شود.

وی افزود: در واقع تولید در زنجیره فولاد با ارتباط مستقیم میان تولیدکننده و عرضه‌کننده رونق می‌گیرد و تنها سازوکار قابل اتکا برای برقراری این ارتباط، بورس کالاست.

افزایش 10 درصدی قیمت خودرو

شورای رقابت در جلسه هفته گذشته خود، با افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو موافقت کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، یک منبع آگاه در شورای رقابت گفت: افزایش قیمتی که شورای رقابت مصوب کرده کمتر از ۱۰ درصد برای همه خودروهای ساخت داخل خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که در شرایط کاهش نرخ ارز چرا قیمت خودروها افزایش یافته است افزود: فقط نرخ ارز در این موضوع دخیل نیست بلکه نرخ تورم ۶ ماه دوم سال ۹۹ برای خودروسازان لحاظ شده و بر اساس آن قیمت خودروها افزایش یافته است.

قرار است جزئیات این مصوبه و افزایش قیمت خودروها بر اساس نرخ تورم شش ماهه دوم سال ۹۹ اعلام شود.

فهرست