احسان پیری، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، در برنامه «بازار گفت‌وگو» در رادیو گفتگو با تأکید بر بیانات سال‌های اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر جایگزینی معدن به جای نفت و نقش‌آفرینی معادن در اقتصاد ملی، از کاهش چشمگیر فعالیت معادن نسبت به گذشته خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر تنها نیمی از معادن فعال سابق در حال بهره‌برداری هستند و روند معدنکاری کشور رو به افول است.

وی با ابراز نگرانی نسبت به بی‌توجهی به زیرساخت‌های صادراتی افزود: هنوز زیرساخت‌هایی مانند اسکله یا بندر اختصاصی برای صادرات حجم بالای محصولات معدنی فراهم نشده است و این ضعف، صادرات را با مشکلات جدی مواجه ساخته است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در ادامه با اشاره به وضعیت بخش اکتشاف گفت: به دلیل افزایش هزینه‌ها، تحریم‌ها و عدم بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا، اقدامات مؤثری در حوزه اکتشاف انجام نشده و به همین سبب، حوزه معدن و صنایع معدنی کشور از رشد مورد انتظار بازمانده است.

وی همچنین به چالش‌های بخش خصوصی معدن اشاره و تصریح کرد: این بخش با مشکلات متعددی نظیر قوانین متغیر و تصمیم‌گیری بدون حضور کارشناسی مواجه است. در حالی که معادن می‌توانند یکی از محرک‌های اصلی اقتصاد کشور باشند، نبود وحدت رویه در سیاست‌گذاری و تغییرات مکرر قوانین، رغبت سرمایه‌گذاران را کاهش داده است.

وی در پایان تأکید کرد: معدنکاری در دنیا شغلی پرریسک و دشوار است که نیازمند حمایت ویژه و برنامه‌ریزی ثابت است. اگر سیاست‌های حوزه معدن حداقل برای پنج سال ثابت بماند، فعالان بخش خصوصی می‌توانند به‌درستی برنامه‌ریزی کرده و برای توسعه اقدام اساسی نمایند. اما قوانین خلق‌الساعه تنها مانع سرمایه‌گذاری و توسعه می‌شود.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با اشاره به تجربه موفق صنایع معدنی مانند مس و آهن در دوران بحران کرونا خاطرنشان کرد: این بخش‌ها توانسته‌اند در شرایط سخت ارزآوری داشته باشند، اما تا زمانی که قوانین باثبات و کارشناسی وجود نداشته باشد، معادن کشور قادر نخواهند بود نقش کلیدی خود را در اقتصاد و صادرات ایفا کنند.

 

التعليقات معطلة.